getty04-5.jpg

پشت بسياري از بهترين ماجراجويي‌هاي جهان يك كاوشگر زن قرار داشته كه طعم شهرت را مانند ديگران نچشيده است. اين زنان توانسته‌اند قله اورست را فتح كرده، به ثبت ركورد پرواز پرداخته، به دور جهان سفر كرده و ماجراهاي جالب بسيار ديگري داشته باشند كه سايت MSN به معرفي هشت تن از آنها پرداخته است.

آليسون هارگريوز

در مه 1995، هارگريوز موفق به شكستن دو مانع شد. وي بدون اكسيژن كمكي يا شرپا به قله اورست صعود كرده و يك ماه بعد در يك توفان وحشتناك در تلاش براي صعود به كوهستان K2 كه يكي از سختترين كوهستانهاست، كشته شد.

 

آليسون هارگريوز

 

وي در زمان بارداري نيز به قله‌هاي ديگر صعود كرده و با انتقادات بسيار در مورد اينكه يك مادر نبايد خود را در معرض خطر قرار دهد، روبرو شد.

امي جانسون

وي پس از اينكه به جايگاه اولين زني كه مسير انگليس تا استراليا را در سال 1930 به تنهايي طي كرده، دست يافت، به ثبت مجموعه‌اي از ركوردهاي پرواز طولاني مدت مانند پرواز از لندن تا مسكو در 21 ساعت در سال 1931 پرداخت.

امي جانسون

 

وي در سال 1932 با جيم موليسون، خلبان مشهور اسكاتلندي ازدواج كرده و بسياري از ركوردهاي وي را نيز شكست.

جانسون طي پرواز در آب و هواي بد در جريان جنگ جهاني دوم كشته شد.

الن مك‌آرتور

مك‌آرتور توانست ركورد سريعترين قايقراني تك‌نفره در نيمي از جهان را در سال 2005 بشكند و تعصبات را در مورد قدرت كم زنان در قایقرانی در مسافتهاي طولاني باطل كند.

 

الن مك‌آرتور

 

وي پس از اعلام بازنشستگي در سال 2010 يك بنياد خيريه راه‌اندازي كرد كه به مردم در دوباره اندیشی، طراحي مجدد و ساخت يك آينده پايدار الهام مي‌بخشد.

هريت چالمرز آدامز

آدامز اولين رئيس انجمن زنان جغرافیدان بود و به عنوان يكي از پيشگامان كاوشگري زن زمان خود شناخته شده است.

 

هريت چالمرز آدامز

 

وي اگرچه از سابقه تحصيلي رسمي برخوردار نبود، اما مشتاق خواندن بوده و تصميم گرفت مسيرهاي كريستف كلمب و کنکیستادورهاي اسپانيايي را پيش بگيرد. آدامز تقريبا به تمام كشورهاي آمريكاي لاتين تحت تسلط اسپانيا و پرتغال سفر كرد.

آدامز مقالات زيادي را در مجله نشنال جئوگرافيك منتشر كرده و سخنراني‌هاي زيادي انجام داد. وي همچنين به عنوان خبرنگار جنگي مجله هارپر در سال 1916، تنها زني بود كه توانست از سنگرهاي فرانسه بازديد كند.

گرترود بل

بل يك نويسنده، سياح، سياستمدار و باستان‌شناس انگليسي بود كه در قرن 19 ميلادي به كاوش در خاورميانه پرداخت. وي با استفاده از دیدگاه منحصر به فرد خود از سفرها و ارتباطاتش در ميان رهبران قبايل در خاورميانه نقش مهمي در ايجاد و كمك به اداره عراق مدرن ايفا كرد.

 

گرترود بل

 

هلن تاير

تاير اولين زني بود كه به تنهايي به كاوش در قطب شمال مغناطيسي پرداخت. وي اين كار را در سن 50 سالگي و تنها با يك سگ انجام داد.

 

هلن تاير

 

تاير مسير 2575 كيلوكتر را در صحراي گابي طي كرده و براي يك سال با يك گله گرگ در دايره قطبي زندگي كرد. وي در سال 2009 از سوي انجمن نشنال جئوگرافيك به عنوان يكي از مهمترين كاوشگران قرن بيستم معرفي شد.

ايزابلا برد

برد يكي از كاوشگران قرن 19 و اولين زن حاضر در انجمن نشنال جئوگرافيك در سال 1892 محسوب مي‌شود. وي در سال 1854 از اسكاتلند به آمريكا سفر كرده و سپس مسير خود را به هاوايي، استراليا و هند ادامه داد.

 

ايزابلا برد

 

سفرهاي پاياني وي در چين، كره و موراكو در ميان اقوام بربر بود. برد در سن 73 سالگي در سال 1904 پيش از سفر آخر خود درگذشت.

دليا آكلي

آكلي به همراه همسر خود كارل آكلي به كاوش در آفريقا پرداخته و تالار آفريقا را در موزه تاريخ طبيعي آمريكا در نيويورك ساختند. يكي از فيلهاي حاضر در اين مجموعه توسط دليا شكار شده بود.

 

دليا آكلي

 

آكلي يكي از اولين كاوشگران غربي بود كه صحراي ميان كنيا و اتيوپي را طي كرد و از اقيانوس هند وارد رود تانا شد.

انتهاي پيام

 



تاريخ : چهار شنبه 20 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 صفحه بعد